En Küçük Rakam Kaçtır?

Rakamlar Nelerdir?

0-1-2-3-4-5-6-7-8-9

En Küçük Rakam Nedir?

En küçük rakam 0‘dır.

En Küçük Tek Rakam Nedir?

En küçük tek sayı olan rakam 1‘dir.

En Küçük Çift Rakam Kaçtır?

En küçük çift sayı olan rakam 0 (sıfır)‘dır. 0 (sıfır) çift sayı mı diye birçok insan tarafından merak edilmektedir. Evet 0 (sıfır) bir çift sayı olarak kabul edilmektedir.

Rakam Nedir?

Rakamları sayılara giden bir sembol bir işaret olarak tanımlayabiliriz. Rakamlar sayıların yazılması için temel oluşturan sembollerdir. Tüm sayılar bu rakamlardan oluşur. İlkokul birinci sınıfa başlarken öğretmenin matematiğin temeli yani rakamların üzerinde durması her şeyi daha iyi açıklamaktadır. Çünkü matematiğin temelini oluşturan rakamlardır. Tüm sayılar bu rakamlar ile oluşturulmaktadır. İlkokula yeni başlayan öğrenciler rakamlar ve sayıları iyi anlamalı ve rakamlarla arkadaş olmalıdır.

Örnek: 10 sayısı 1 ve 0 rakamının birleşiminden oluşmuştur.

Örnek: 21 sayısı 2 ve 1 rakamının birleşiminden oluşmuştur.

Rakamlardan bahsederken daha önce anlattığımız En Küçük Asal Sayı Kaçtır? ve İki Basamaklı En Küçük Doğal Sayı Kaç? konumuza bakarak asal sayılar hakkında da detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Rakamlar Nasıl Ortaya Çıktı?

Rakamların ne olduğu bilmek insana yetiyor gibi görünse de rakamlar hakkında birçok ilginç bilgi mevcuttur. Bunlardan insanın en çok ilgisini çeken rakamların ortaya çıkış şeklidir. Rakamlar üzerinde barındırdıkları açıların sayısı kadar değer alırlar. Tabi kide bu bizim bildiğimiz rakamlar değildir. Bu rakamlar köşeli bir şekilde yazılınca ortaya çıkan bir özelliktir. Aşağıdaki resimde rakamların isimlerinin açılarının sayısı ile ortaya çıktığını görebilirsiniz. Açıları resim üzerinde işaretledik.rakamlarin-aci-ile-isimlendirilmesi

En Küçük Rakamın Okunuşu Nasıldır?

“0” rakamının okunuşu “sıfır”dır.

Rakamlar, Sayılar Olmasaydı

Erken yaşlarda öğrendiğimiz on basit sembol veya rakam, hayatımızı hayal edebileceğimizden çok daha fazla etkiliyor. Bu 10 zarif rakam ve birleşince oluşturabilecekleri sonsuz sayıdaki sayı dizisi olmadan hayatımızın nasıl olacağını hiç merak ettiniz mi? Doğum günleri, yaş, boy, kilo, boyutlar, adresler, telefon numaraları, plaka numaraları, kredi kartı numaraları, PIN numaraları, banka hesap numaraları, radyo / TV istasyonu numaraları, zaman, tarihler, yıllar, yol tarifleri, uyanma saatleri, spor skorları , fiyatlar, muhasebe, faktörler, kareler, küpler, Fibonacci sayıları…Mühendisler, muhasebeciler, mağaza memurları, üreticiler, kasiyerler, bankacılar, borsa aracıları, marangozlar, matematikçiler, bilim adamları emin olun rakamlar olmadan hiçbir şey yapamazlardı.

İçindekiler

Kaynak / Alıntı Yapmak İsterseniz

Bu sayfadaki içeriği herhangi bir paylaşım platformunda ya da web sitenizde kullanmak isterseniz, lütfen bu sayfayı orijinal kaynak olarak belirtmek için aşağıdaki hazır kodu kullanın. Kopyalayın ve kaynak göstermek istediğiniz yere yapıştırın.

Bu Sayfanın Son Güncelleme Tarihi: 7 Nisan 2020

Merhaba meraklı ziyaretçimiz! Bir uzmanın cevap vermesini istediğiniz bir sorunuz mu var? Sorunuzu bize yorum yaparak sorabilirsiniz. Lütfen sorunuzu net bir şekilde açıklamayı unutmayın. Her soruya cevap veremeyiz, ancak elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Bir yorum yap