En Büyük Fare : Kapibara

En Büyük Fareler

Birçok insan için en itici hayvanları farelerdir. Küçük olmalarından ziyade bir o kadar da itici hayvanlardır. Fare türleri arasında kabul edilen en büyük fare Kapibara‘lardır. Türkiye’de Kapibara İstanbul Akvaryum’da vardır. Dünya’daki en büyük fare hakkında kısa bilgi:

  • Soğuk havaya dayanıklıdır.
  • Boyu 140 cm ile 145 cm arasındadır.
  • Guinness Rekorlar Kitabına 65 cm uzunluk 70 kg ağırlık ile girmiştir.
  • Ortalama olarak ömürleri 8-10 yıldır.
  • Dünya’nın yaşayan en büyük faresi unvanına sahiptir.
  • Anavatanı Güney Amerika olarak tespit edildi.
  • Çimen, ağaç kabukları, meyve yerler.
  • Kemirgenlerde olduğu gibi ön dişleri büyüktür.
  • Tehlike hissetikleri anda köpek havlamasına benzeyen bir ses çıkarırlar.

Çöplüklerde, lağımlarda ahırlarda, tarlalarda; yaşayabilecekleri, yiyecek bulabilecekleri her yerde görülmektedir. İnsanları ürküten bu canlılar ne  kadar zarar vermeseler de görünümlerinden kaynaklanan bir iticilikleri bulunmaktadır. Yaşadıkları yerlere göre değişik cinsleri, türü olan 18 çeşit fare vardır. Büyük fare cinsleri arasında bulunan farelerden en büyükleri ise kapibaralardır.

Dünyanın En Büyük Faresi Kapibara’yı Tanıyalım

Dünyanın en büyük faresi Kapibaralardır. Kapibaralar Amerika’da yaşamaktadır. Boyları ortalama 150,160 cm arasındadır kiloları ise 118 kg’a kadar ulaşmaktadır. İnsanların genelinden daha ağır olan bu fareler gövdeleri gereği bir o kadar da fazla yemeğe ihtiyaç duymaktadır.

Normal bir farenin günlük yemek ihtiyacı 400-500 gramdır. Tabi ki kapibaralar normal bir fareden 6 katı daha fazla yemeye ihtiyaç duyuyorlar. Buda Dünyanın en büyük faresi unvanına sahip Kapibaralar içinse normal bir değerdir.

Kapibaralar yılda 6 ve ya 7 de defa yavruladıkları gözlemlenmiştir.Her defasında 8,12 arası yavru olduğu görülmüştür. Yeni doğan kapibaraların yavruları ise normal ana farelerin iki katı büyüklüğündedir.

Bilindiği üzere fareler çok hızlı hayvanlardır.Bir yerden bir yere geçerken eğer dikkatinizi oraya vermez isek geçtiklerini fark edemeyiz bile. Tabi ki bu kapibaralar için geçerli değildir. Ağırlıklarından istinaden çok hızlı koşamazlar ama tabi ki de bir kaplumbağa kadar da yavaş değildir.

Türkiye’deki En Büyük Fare

İstanbul akvaryumda bulunan 2 tane ana kız olan kapibaralar ziyaretciler tarafından fazlasıyla yoğun ilgi görmektedir. Fareler ne kadar itici hayvanlar olarak tanımlansa da bu denli büyük bir fareyi görmek insanları heyecanlandırmaktadır.

Farelerin Doğadaki Yeri

Gelelim fare düşmanlarına…Farelerin yaşam dengesine ve ekosistemdeki yerine değinecek olursak onları avlayan avcılar Kuzgun, kartal ,akbaba, şahin, kerkenez  ve yırtıcı olan bir çok kuştur.

Bunların dışında tarlalara zarar veren insanlara hastalık bulaştırılan bu hayvanlar insanlar tarafından  istenmeyen bir hayvan haline geldi. İnsanlar zehirleyerek tuzaklayarak ve yapıştırıcı kullanarak öldürdüklerini görmekteyiz.

Avlanmadıkları zarar görmedikleri sürece yaşamları 2 yıl sürmektedir. Bu iki yıllık sürede arkalarında kocaman bir sülale bırakmaktadırlar. Bir çift fare 2 yılda ortalama 180,220 arası yavru bırakmaktadır. Balıklar kadar yavru yapmasalar da soyları tükenme olasılığı çok düşüktür.

Türkiye’de Kapibara var mı?

Evet Türkiye’de kapibara İstabul akvaryumda vardır. Burayı ziyaret edip Türkiye’de bulunan en büyük fareyi görebilirsiniz.

En Büyük Fare Fotoğrafları


dunyanin en buyuk faresi resmi


en buyuk fareler


en buyuk fare


en buyuk fare yakalandi resimleri fotoğrafı


en buyuk fare kapibara


Dünya’nın en büyük faresi Kapibara’dır.

8-10 yıl yaşam süreleri vardır.

Guinness Rekorlar Kitabına 65 cm uzunluk 70 kg ağırlık ile girmiştir.

İçindekiler

Kaynak / Alıntı Yapmak İsterseniz

Bu sayfadaki içeriği herhangi bir paylaşım platformunda ya da web sitenizde kullanmak isterseniz, lütfen bu sayfayı orijinal kaynak olarak belirtmek için aşağıdaki hazır kodu kullanın. Kopyalayın ve kaynak göstermek istediğiniz yere yapıştırın.

Bu Sayfanın Son Güncelleme Tarihi: 9 Nisan 2020

Merhaba meraklı ziyaretçimiz! Bir uzmanın cevap vermesini istediğiniz bir sorunuz mu var? Sorunuzu bize yorum yaparak sorabilirsiniz. Lütfen sorunuzu net bir şekilde açıklamayı unutmayın. Her soruya cevap veremeyiz, ancak elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Bir yorum yap

6 Yorum

  1. zeynep
  2. Berkay
  3. Beyzacik
    • Editör
  4. Demet
    • Editör