Toplumun En Küçük Yapı Taşı Nedir?

En Küçük Toplumsal Birim:Aile

Toplumu oluşturan en küçük toplumsal birim yani toplumun en küçük yapı taşı AİLE‘dir.

Aile genellikle anne, baba ve çocuklardan oluşsa da aileye başka katılanlarda olabilmektedir. Bunun için Aile kavramı ikiye ayrılmaktadır:

  1. Çekirdek Aile: Anne, baba ve çocuklardan oluşur.
  2. Geniş Aile: Aralarından kan bağı bulunan bazı kişilerin bir arada yaşaması durumunda ise geniş aile kavramı ortaya çıkar. Geniş ailede anne, baba, çocuklar, dede, anneanne, babaanne gibi aile bireyleri bulunabilir.

Aile

Kişiliklerimizin, duygularımızın, hayallerimizin, korkularımızın çoğunun ailelerimizden geldiğini biliyormuydunuz. Bu kadar önemli bir cümle ile başlamak istedik ki ailenin önemini daha iyi kavyabilelim…

Bir aile, tanımı gereği, belirli bir ilişki ile bağlı bir grup insandır. Temel olarak, aile, sosyal yapının en temel birimi olmaktadır. Ailen kişisel, duygusal, entelektüel ve sosyal gelişimini etkiler, bu nedenle eğer kim olduğunuzu bilmeniz gerekiyorsa, bu soruların cevanının ailenizde gizli olduğunu unutmayın.

Ailenin Özellikleri ve İşlevi

Aile, bir ilişki düzeyini paylaşan bir grup insandır. Ancak bu ilişkileri tanımlayabileceğiniz birkaç farklı yol vardır.

Kan bağı ilişkisi sizleri birbirinize bağlayan en önemli aile özelliklerinden biridir. Diğer bir birliktelik, ikamet ediş yani birlikte yaşama anlamına gelen bir ilişki vardır . Bu ilişki, ailenin dikkate değer yönlerinden birini göstermektedir; Neredeyse birçok toplumda aileler, birlikte yaşama yoluyla tanımlanır.

Hepimizin aileleri var, ama neden? Ailenin işlevi nedir? Geleneksel olarak, aile, çocuk yetiştirmemizin başlıca yoludur. Ailen seni kültürel normlara, sosyal davranışlara, eğitime, grup etkileşimine, ahlaka ve aklınıza gelebilecek diğer her şeyle tanıştırır. Ailen ayrıca, eylemlerinizin sonuçları olduğunu size öğreterek kültürel ve sosyal kuralları ve ahlakı size kavratır.

 

 

Kaynak / Alıntı Yapmak İsterseniz

Bu sayfadaki içeriği herhangi bir paylaşım platformunda ya da web sitenizde kullanmak isterseniz, lütfen bu sayfayı orijinal kaynak olarak belirtmek için aşağıdaki hazır kodu kullanın. Kopyalayın ve kaynak göstermek istediğiniz yere yapıştırın.

Bu Sayfanın Son Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017

Merhaba meraklı ziyaretçimiz! Bir uzmanın cevap vermesini istediğiniz bir sorunuz mu var? Sorunuzu bize yorum yaparak sorabilirsiniz. Lütfen sorunuzu net bir şekilde açıklamayı unutmayın. Her soruya cevap veremeyiz, ancak elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Bir yorum yap