Avrupa’nın Nüfusu En Yüksek 10 Şehri (Lider İstanbul)

Birçok şehir nüfusu genişledikçe sınırlarını aşıyor. Bunun sonucunda, çoğu zaman, belli bir şehri ev olarak gören insanların birçoğu teknik olarak onun sakinleri değildir; daha çok o şehrin imkanları için oraya göçen insanlardır.

Ayrıca Avrupa’da Ziyaret Edilecek 10 Şehir konumuza giderek en güzel Avrupa şehirlerini inceleyebilirsiniz.

Avrupa’nın şehirlerini araştırdığımızda nüfusu en fazla olan 10 şehir listesi şu şekilde ortaya çıkmaktadır:

10. Minsk, Beyaz Rusya – 2 milyon nüfuslu

2013’te Minsk 2.002.600 nüfuslu bir nüfusa sahipti. Sovyet komünizminin çöküşünden sonra yine bağımsız bir devlet olan Beyaz Rusya’nın başkenti. 1067’de kurulduğundan bu yana Minsk birçok istila ve savaş geçirdi ve 1974’te İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi işgaline direnişinin kabulü dolayısıyla SSCB tarafından ‘Hero City’ unvanını kazandı.

9. Paris, Fransa – 2.2 milyon nüfuslu

Paris şehri 2009’da 2.234 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Ancak, Paris’in merkezi olan metropol bölgesinde 12 milyondan fazla insan yaşamaktadır. Kent, yaklaşık iki bin yıl önce bir sur yerleşimi olarak kuruldu. Şehrin büyük bölümü 1850’lerde yeniden düzenlendi ve o zamandan beri şehir yasaları merkezdeki binaların yüksekliğini sınırladı ve bu nedenle on dokuzuncu yüzyılın binalarının çoğu görünümünü koruyor.

8. Roma, İtalya – 2,8 milyon nüfuslu

Roma M.Ö. 753 yılında kurulmuştur. Tarihinin büyük bir kısmı için Roma dünyanın en büyük kentidir; M.Ö. 508 yılında Romalılar, 2011 yılında 2.777 milyona yükselen bir nüfusa ulaştı. Roma İmparatorluğunun başkenti ve ardından Katolik Kilisesi’nin evi olan Roma, Avrupa’nın kültür, din ve öğreniminin merkezinde bulunmaktadır. Bu şehir, dünyanın en popüler turistik yerlerinden biridir.

7. Kiev, Ukrayna – 2,8 milyon nüfuslu

Avrupa’nın doğusundaki en eski şehirlerden biri olan Kiev’in tarihi, MS 9. yüzyıla dayanıyor. Ukrayna, tarihinin büyük kısmında Rus hükümete bağlanıp, bağımsızlığını kazanmıştır.Sovyetler Birliği döneminden sonra bağımsızlık kazanılmadan önce Kiev, SSCB’nin en önemli üçüncü kentiydi. Bununla birlikte, Kiev, kentten sadece 100km uzakta gerçekleşen 1986’daki Çernobil nükleer kazasından ekonomik olarak etkilendi. 2013’te nüfusu 2.847 milyondu.

6. Madrid, İspanya – 3,2 milyon nüfuslu

Madrid’in nüfusu 2011’de 3.284 milyon olarak ölçüldü.Kent M.Ö. 2. yüzyılda bir Roma yerleşimiydi ve 16. yüzyıldan beri İspanyol başkenti olmuştur. Madrid, gece hayatı, sanat galerileri ve müzeleriyle tanınan popüler bir turistik şehirdir.

5. Berlin, Almanya – 3,4 milyon nüfuslu

Berlin 19. yüzyılda bir şehir olarak belgelenmiştir; şimdi 3,4 milyon nüfusa sahiptir. 1990’da yeniden birleşmesinden bu yana Berlin, Almanya’nın başkenti olma konumunu sürdürdü. Ormanlar, parklar ve göller, alanının üçte birini kaplayan yeşil bir şehirdir.

4. Saint Petersburg, Rusya – 5 milyon nüfuslu

Rusya’nın Büyük Çar Peter tarafından yeni sermayesi olarak inşa edilen Saint Petersburg, Sovyet döneminde Leningrad olarak yeniden adlandırıldı, ancak şimdi orijinal adına geri döndü. 5 milyondan fazla nüfusa sahip olduğu ve dünyadaki bu büyüklüğün en kuzeydeki kenti olduğu biliniyor.

3. Londra, Birleşik Krallık – 8,3 milyon sakin

Londra, Romalılar tarafından kuruldu ve o tarihten bu yana geçen iki bin yılın çoğu dönemi için İngiltere’nin en büyük kenti oldu. Londra, 8.308 milyon insana ev sahipliği yapıyor. Londra, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri ve 2012’de Olimpiyat Oyunları’na üç kez ev sahipliği yapan ilk şehir oldu.

2. Moskova, Rusya – 12 milyon nüfuslu

11.5 milyonluk bir nüfusa sahip olan Moskova, Rusya’nın en büyük şehrinin yanı sıra başkentidir. Dünyadaki en büyük milyarder topluluğuna sahip olduğu söylenmektedir. Ayrıca Rusya Dünyanın en büyük ülkesidir.

1. İstanbul, Türkiye – 14,1 milyon nüfuslu

istanbul

İstanbul, Avrupa’da ve Asya’da köprü görevi gören dünyanın iki kıtada uzanan tek kentidir. 14.1 milyon nüfusu ile Avrupa’nın en büyük şehri ve dünyanın üçüncü büyük şehridir. Birçok şehirden insanın bulunduğu şehir birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

İçindekiler

Kaynak / Alıntı Yapmak İsterseniz

Bu sayfadaki içeriği herhangi bir paylaşım platformunda ya da web sitenizde kullanmak isterseniz, lütfen bu sayfayı orijinal kaynak olarak belirtmek için aşağıdaki hazır kodu kullanın. Kopyalayın ve kaynak göstermek istediğiniz yere yapıştırın.

Bu Sayfanın Son Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017

Merhaba meraklı ziyaretçimiz! Bir uzmanın cevap vermesini istediğiniz bir sorunuz mu var? Sorunuzu bize yorum yaparak sorabilirsiniz. Lütfen sorunuzu net bir şekilde açıklamayı unutmayın. Her soruya cevap veremeyiz, ancak elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Bir yorum yap

10 Yorum

  1. Bilal
  2. Serdar
    • Anonim
  3. Cengiz
    • Editör
  4. Cengiz
  5. Anonim
  6. Hasan Can
    • Anonim
      • Mehmet